Blog | Salonu Geniş Gösteren Renkler | Castamo Mobilya

Salonu Geniş Gösteren Renkler

Büyük bir eve, büyük bir salona sahip olamayız belki ancak büyük bir salona sahip olamamak, dekorunun kötü olacağı anlamına gelmez.

İyi bir dekorasyonla salonunuzu olduğundan daha geniş gösterebilirsiniz. Bunun için de duvar ve mobilya renklerinin seçimi büyük önem arz eder.

Salonu Daha Ferah Göstermek İçin Ne yapmalı?
Salonu daha ferah göstermek için, öncelikle Salonu Geniş Gösteren Renkler seçilmelidir. Salonu daha geniş gösterme de en etkili faktör budur. Genellikle tek renk, üzerinde extra bir dekor vs. bulunmayan model ve renkler seçilmelidir. Beyaz, krem, alaçatı, kırık beyaz, lale beyazı gibi açık tonların seçimi doğru bir seçim olacaktır.

Mobilya Rengi Seçimi
Duvar renklerinden sonra mobilya renginin seçimi de salonunu daha geniş gösterme de bir etkendir. Tabi ki mobilyanın rengiyle birlikte ebatları da salonun geniş durması açısından önemlidir. Avangart yerine daha minimal mobilya seçimi küçük salonlar için avantajlı olacaktır.

Mobilyaların rengini seçerken de duvar rengiyle uyumlu, yine açık tonlarda veya duvar renginin bir iki ton koyusu seçilebilir. Hem alandan kazanmış hem de ferah bir ortam yaratmış olursunuz. Böylece salonunuz daha geniş, zengin duracaktır.

Detaylandırma

Dekorasyon konusunda da çeşitli, şık ve sade biblo, tablo veya beyaz gibi açık renk kenarlı çerçevelerle vb. süs eşyalarıyla salonunuzu renklendirebilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken konu, abartıya kaçmamızdır.

Aydınlatma Seçimi
Aydınlatma seçimi için de açık renkler tercih etmeliyiz. Beyaz ışık seçimi salonu daha ferah gösterecektir. Ayrıca aydınlatma gücü fazla olan ampulleri tercih etmeliyiz. Aksi takdirde salon aydınlatması daha karanlık olacağından ortam daha dar görünecektir.