Blog | Çağdaş Dekorasyon Stili (Contemporary Style) | Castamo Mobilya

Çağdaş Dekorasyon Stili (Contemporary Style)

Çağdaş dekorasyon nedir? Gelin birlikte öğrenelim.

Çağdaş mobilya dekorasyon tarzı ile modern mobilya dekorasyon tarzı aynı olarak görülse de aslında birbirinden farklıdır. Bu nedenle de çağdaş mobilya dekorasyon tarzını birlikte inceleyelim.

Çağdaş Stil, modern stilden daha sonra ortaya çıkmış bir dekorasyon tarzıdır. Modern tarz daha çok soğuk ve minimalist tarzdan esinlenirken, çağdaş tarz daha sıcak ve samimi bir tarzdan esinlenilmiş.

İkisi de basit ve sadelikten haz alırken, modern stilin belli kuralları vardır. Ancak çağdaş tarzda herhangi bir kural ve norm bulunmamaktadır. Bu stilin temelinde de basitlik, temiz çizgiler ve eşyaların depolama alanlarına gizlenmesiyle ortaya çıkan temiz bir görüntü vardır.

Fakat modern stilden farklı olarak deri, keten, pamuklu ve ipek kumaşlar dekore edilen alanın birçok yerinde kullanılır. Kumaşlar genellikle geometrik ve çizgili desenlerden tercih edilir.

Çağdaş still, renk ve şekle odaklanmaktadır. Siyah, beyaz ve pastel renkleri ana dekorasyon renklerinin başındadır. Aynı zamanda da çağdaş dekorasyonda da karşıtlık ön plandadır.

ÇAĞDAŞ DEKORASYONDA NORMLAR YOKTUR !